Oplossingen op maat

Oplossingen op maat

Onze medewerkers geven u graag een advies op maat. Daarbij luisteren ze heel goed naar uw wensen. Wat wilt u met de servers bereiken? Welke server past het best bij uw doelstellingen? En heeft u aanvullende diensten nodig voor uw servers? Op deze en alle andere vragen geven onze specialisten u uitgebreid antwoord.

Wij delen graag onze kennis voor uw gewenste omgeving

Om u te kunnen voorzien van de beste server en bijpassende opties, zoeken we samen met u naar een oplossing op maat. Wij kijken met u naar uw persoonlijke doelen en zetten al onze kennis en ervaring in om u een oplossing op maat te bieden.

Voorbeeld cluster oplossing:

We spreken van een cluster oplossing als meerdere machines samen een of meerdere oplossingen kunnen bieden. In dit voorbeeld een webcluster. Deze cluster opstelling bestaat uit twee webservers. Om precies te zijn: twee database servers met een extern netwerk en een intern netwerk voor afhandeling van web- en database verkeer.

Infrastructuur Cluster oplossing

Webservers
De webservers zijn opgesteld in een cluster opstelling, waardoor beide machines dezelfde content kunnen aanbieden. Bij eventuele uitval van een webserver, wordt er overgeschakeld op de andere webserver. Hierdoor blijven de websites toch altijd bereikbaar.

Database servers
De database servers zijn opgesteld in een cluster opstelling, waardoor beide machines dezelfde database data kunnen aanbieden. Als een van de database servers uitvalt, dan wordt er automatisch overgeschakeld op de andere server. Hierdoor blijven de databases altijd bereikbaar.

Netwerk
Het cluster in dit voorbeeld is op het internet aangesloten met een switch/firewall. Door gebruik te maken van een interne switch, is het mogelijk de database servers intern te benaderen. Zo zijn ze niet voor het publiek beschikbaar en wordt er ook geen verkeer verbruikt.

Voorbeeld VPN oplossing:

Een VPN oplossing is een beveiligde verbinding vanuit uw kantoor naar uw bedrijfsomgeving in het datacenter. In dit voorbeeld een verbinding naar het datacenter. De VPN opstelling bestaat uit een beveiligde verbinding vanuit uw kantoor of een openbare locatie om uw bedrijfsomgeving in het datacenter te bereiken.

Infrastructuur VPN oplossing

Servers
Uw servers zijn in het datacenter enkel en alleen voor u bereikbaar. Waardoor u en uw collega’s hier samen beveiligd kunnen werken, bijvoorbeeld om bestanden te delen en/of in een applicatie omgeving te werken.

Netwerk
Alle servers zijn enkel intern benaderbaar. Het betreft een intranet omgeving waar enkel toegang toe te verkrijgen is via de VPN verbinding.

Remote Desktop oplossing:

Een Remote Desktop oplossing bestaat uit een verbinding naar uw omgeving in het datacenter. In dit voorbeeld is dit een verbinding naar de servers met de remote desktop. De remote desktop opstelling bestaat uit een verbinding vanuit kantoor of een openbare locatie om uw kantooromgeving in het datacenter te bereiken.

Infrastructuur Remote Desktop

Servers
Uw servers zijn benaderbaar via het internet met een publieke en/of niet publieke taak. U wilt uw servers vanuit elke locatie kunnen benaderen om er op te werken.

Netwerk
Alle servers zijn extern benaderbaar. Het betreft een omgeving waarmee u toegang krijgt tot het internet. U kunt er zelf voor kiezen deze te beveiligen tegen publiek gebruik van uw internetverbinding. Dit kunt u doen door middel van een firewall.

Partners van VPSHosting.nl