Opties voor uw VPS

20-01-2015 10:50

vpsserverWij vinden het uiterst belangrijk dat u een vrije keuze heeft wat uw VPS betreft. Vandaar dat wij bij VPShosting.nl verschillende varianten van een VPS server hebben waaruit u kunt kiezen. Wij werken met alle gangbare besturingssystemen (zoals CentOS, Debian, Fedora en Windows server 2012). In dit blogbericht worden de twee VPS varianten, die van Linux en Windows, verder toegelicht.

Mogelijkheden
U kunt een keuze maken tussen verschillende soorten VPS servers. Er zijn per variant meerdere voor- en nadelen te noemen, die u wellicht kunt gebruiken om te bepalen welke variant voor u het meest geschikt is. Naast de standaard besturingssystemen voor uw VPS, bieden wij ook vele andere varianten aan zodat er altijd een systeem beschikbaar is dat bij uw wensen aansluit. 

Linux VPS
De meest gebruikte variant voor een VPS is bij ons Linux. Linux biedt u een groot aantal voordelen: Er is veel software voor Linux beschikbaar in vergelijking met andere besturingssystemen, u bepaalt zelf hoe u het wilt gebruiken en het is veilig in gebruik. U kunt de capaciteit van de VPS te allen tijde zelf aanpassen en er is een grote community die een bijdrage levert in het verbeteren van Linux. Enkele nadelen zijn wel dat er weinig Nederlandstalige ondersteuning is en het werken met Linux kan tijd kosten voordat u het onder de knie heeft. Als u voor Linux kiest, hoeft u geen licentiekosten te betalen, want het is een open source besturingssysteem.

Windows VPS
Een bekend merk in de computerwereld is natuurlijk Windows. Ook Windows richt zich op VPS servers, wat een hoop voordelen biedt voor u als klant. De jarenlange kennis en ervaring die Windows heeft van VPS servers zorgen ervoor dat de servers worden geschaald zoals u dit graag ziet. Windows doet vele updates, waardoor het systeem altijd up-to-date is. Deze updates kunnen zowel handmatig als automatisch worden gedaan. De betrouwbaarheid van een Windows VPS is ook noemenswaardig, naast de standaard beveiligingen wordt de server ook nog eens beveiligd door externe systemen. Een ondertekende licentie is bij dit besturingssysteem dan ook wel vereist. Bij VPShosting.nl bieden we dit voor een goede prijs aan.

SSD VPS Server
Een bijpassende optie is om een VPS Server met SSD schijven te kiezen. Deze werkt zowel op de Windows als de Linux variant. Door de snelheid van de SSD kunnen bestanden nog sneller worden geüpload. Op servers waar veel schrijf- en leesacties plaatsvinden, is een optimaal presterende server altijd gewenst.  

Vragen?
Bent u benieuwd welke opties u heeft of wilt u meer weten van een van de bovenstaande systemen? Dan kunt u contact opnemen met ons via het e-mailadres: info@vpshosting.nl of via telefoonnummer:  0316-762700. Wij geven u graag een vrijblijvend advies en denken met u mee over een optimale werking van uw VPS. 

  Meer nieuws  
  Afwezig op Tweede Pinksterdag » Lees meer
  Gesloten met Pasen » Lees meer
  Tijdens de feestdagen zijn wij gesloten » Lees meer
  Voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving | Een Verwerkersovereenkomst kan verplicht zijn » Lees meer
  Met Tweede Pinksterdag zijn wij gesloten » Lees meer
Partners van VPSHosting.nl